علت گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک چیست ؟
علت گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک چیست ؟
علت گاز هرز خوردن گیربکس اتوماتیک چیست ؟
طبق تجربه و بررسی های صورت گرفته در حوزه گیربکس اتوماتیک و طبق ساختار کلی این نوع از گیربکس ها معمولا علت گاز هرز در خودروهایی با گیربکس اتوماتیک مشکلات ناشی از فشار روغن می باشد.
علل مختلفی در رابطه با این موضوع روغن و عامل اصلی گاز هرز خوردن خودرو وجود دارد مثلا کمبود روغن، نرسیدن روغن کافی به پشت کاسه ی کلاچ ها و فرسودگی و خرابی و کهنه شدن صفحه کلاچ از جمله ی این عوامل است. همانطور که گفتیم روغن از مواد لازم برای یک خودرو است حالا چه جلوبندی خودرو تحت تاثیرش باشد چه گیربکس که کم شدن روغن گیربکس منجر به بروز مشکلات زیادی برای خودرو و گیربکس خواهد شد. حتما می دانید که برای اینکه پیستون در کاسه پرس شود نیاز به مقدار مورد نیازی از روغن می باشد. کلیه ی موارد بالا از عواملی است که باعث می شود خودرو گاز هرز بخورد و تعویض دنده ها در خودرو دچار مشکل شود و در بعضی اوقات در دستگاه دیاگ خطای sleep نشان داده می شود.

همچنین در برخی مواقع باند ترمز بخاطر سوخته شدن فشار لازم را روی کریر نمی تواند وارد کند که در نتیجه ی این موضوع در زمانی که متحرک می شود قفل می ماند و بی جهت خودرو گاز هرز می خورد که به آن گاز هرز می گویند.
یکی دیگر از دلایلی که خودرو گاز هرز می خورد این است که آزبست صفحه ها، صفحه ها و پلیت ها در زمانی که پرس صورت می گیرد نمی تواند هاپ سنتر را جهت انتقال نیروی لازم در کاسه قفل کند که این نیز خود دلیلی است برای اینکه خودرو گاز هرز بخورد.
کثیفی روغن و فیلتر گیربکس
وجود کثیفی در روغن هیدرولیک و از دست رفتن خاصیت های روغن باعث می شود که روغن کاری گیربکس به خوبی انجام نشود و در این وضعیت باندها و صفحات بدرستی درگیر نمی شوند و شیرها و سوپاپ های بلوک هیدرولیک دچار گرفتگی و نقص در عملکرد میشوند (خصوصا اگر روغن آلوده به ذرات معلق شده باشد) و تورک کانورتور و پمپ روغن نیز کاملا کثیف میشوند. در این شرایط بدیهی است که گیربکس با ضربه دنده را تعویض کند و حتی دچار گیجی و مکث شود. گرفتگی بیش از حد فیلتر نیز موجب داغشدن و خوردگی پمپ هیدرولیک گیربکس و پایین آمدن فشار تورک کانورتور و خط اصلی روغن میشود.
در حالتی که روغن گیربکس دچار کثیفی شود خودرو وارد حالت اضطراری می شود و در یک دنده باقی می ماند و علامت هایی به نشانه ی هشدار به راننده در خودرو نمایان می شود و نمایشگر دنده درگیر بصورت چشمک زن علامت می دهد. توصیه میشود که هر 30 الی 60 هزار کیلومتر (بسته به مدل گیربکس) نیمی از روغن هیدرولیک گیربکس تعویض شده و در کارکردهای بالاتر (مثلا 120 هزار) کل روغن ساکشن شود یا گیربکس باز شده و روغن کامل خالی شود و فیلتر از آلودگی پاک شود.
در رابطه با گیربکس اتوماتیک خودروهای اتوماتیک باید نکاتی را رعایت کرد چون بسیار حساس است و باید همه ی جوانب را برای آن در نظر گرفت:
اگر شما مسافتی معادل 45000 را با خودرو طی کردید زمان آن رسیده است که روغن گیربکس را تعویض کنید. چون روغن بعد از مدتی حالت چسبندگی خود را از دست داده و چرخ دنده های گیربکس برای عملکرد بهتر نیاز به روغن هایی با چسبندگی بالا دارند.
فشار بیش از حد روغنی که سبب تغییر دنده ها می شود و خرابی برق ماشین و خرابی دسته های موتور در برخی مواقع سبب تقه زدن گیربکس اتوماتیک ماشین می شود، به همین سبب خرابی گیربکس اتوماتیک در برخی مواقع دلایل دیگری دارد که با تعمیر قطعاتی غیر از گیربکس، نقص عملکرد گیربکس رفع می شود.
در صورتی که خودروی شما از حالت پارک خارج نشد یکی از علل این مشکل می تواند مشکل در ضعیف بودن باطری باشد و یا برق ماشین مربوط به ECU دچار مشکل شده باشد.
بعضی اوقات می بینید که عیب خودرو مربوط به ECU گیربکس اتوماتیک خودرو است مثل عدم حرکت دنده، یا قاطی کردن دنده، باید ECU را زیر دستگاه دیاگ برد و آن را پس از عیب یابی تعمیر کرد.
نکته ی قابل توجه در این جا این است که تعمیر گیربکس اتوماتیک خودرو به موقع، به طور قابل توجهی سبب افزایش طول عمر خودرو شده و از به وجود آمدن معایب زیادی در گیربکس جلوگیری میکند.
خارج کردن کارتل، تعویض فیلترهای گیربکس، تمیز کاری کارتل و از بین بردن ضایعات روغنهای سوخته تهنشین شده در آن، تعویض روغن گیربکس از جمله مواردی است که در سرویس کردن گیربکس مورد توجه بوده و سبب بالا رفتن راندمان عملکرد خودرو میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.