
تعمیر کمک فنر خودرو
تعمیر کمک فنر خودرو
وضعیت کمک فنرها و درست کار کردن و واکنش صحیح آنها تاثیر زیادی بر عملکرد گیربکس ، موتور خودرو و جلوبندی و حتی کلیه ی بخش های خودرو دارد و در واقع جلوگیری می کند از ایجاد خرابی در سایر قسمت های خودرو. کمک فنر یکی از اساسیترین قسمت ایمنی خودرو است؛ ولی متاسفانه بیشتر توجه رانندگان به ترمزها، لاستیک خودرو ها، چرخها، فرمان و در آخر کمک فنر است و کمتر به عیب یابی کمک فنر میپردازند و همین قسمت در واقع جلوگیری می کند از تخریب سایر قسمت ها.
اثرات خرابی کمک فنر:
وجود خرابی در کمک فنرها مشکلات متعددی را به وجود می آورد این مشکلات همانگونه که گفته شد تاثیر زیادی بر فنر تعلیق، جعبه فرمان ، دیفرانسیل، لاستیک چرخ ها، بلبرینگ چرخ ها، بوس های لاستیکی، تعمیر گیربکس اتوماتیک ، سیستم تعلیق و مجموعه سیبکهای فرمان میشود.
دلایل اصلی خرابی کمک فنر خودرو :
کار اصلی کمک فنرها جلوگیری از وارد شدن ضربه و تکان های سطح جاده یا موانع بر بدنه اصلی خودرو می شود. در درون کمک فنر ها بازویی وجود دارد که نیرویی را که در فنرها ذخیره شده را بصورت آهسته آزاد می کند و از جهش ناگهانی خودرو جلوگیری می کند.
راههای جلوگیری از خرابی کمک فنرها و در نتیجه گیربکس و جلوبندی :
برای اینکه کمک فنرها فرشوده یا خراب نشود اولین اقدام این است که از ترمز های شدید و رود هنگام خودداری کنید. خوب است بدانید حتی ترمزهای آهسته باعث می شود لنت ها هم سلامت بهتری داشته باشه. یک مکانیک ماهر می تواند نواقص دیگری از قبیل نشت روغن از کمک فنر به دلیل گشاد شدن بوش ها، فرسودگی بازو و اثر تو رفتگی ناشی از ضربه را تشخیص داده و در صورت امکان برطرف نماید.
یک سری مسائل همواره باید رعایت شود مثل عمر کمک فنرها که معمولا توسط فروشنده قطعات اعلام می شود مثلا عموما می گویند عمر این کمک فنرها هر 8000 کیلومتر باید تعویض شود که البته این مقدار به نوع رانندگی شما هم بستگی دارد. مثلا رانندگی در مسیرهای پر دست انداز و ناهموار و حمل بار سنگین باعث فرسوده شدن سریعتر و خرابی کمک فنرها می شود و لازم است بعد از مسافت کمتری باید تعویض شود.

عیب یابی کمک فنر خودرو :
در صورتی که خودرو در جاده های ناهموار با سرعت بالا و پایین می رود و خودرو در ترمزهای شدید شیرجه می زند که این موضوع می تواند علتش از خرابی کمک فنرها باشد. حتی اگر در سر پیچ، خودرو بیش از حد بپیچد به صورتی که راننده برای کنترل آن نیاز به تلاش زیادی داشته باشد می توان قهمید که کمک فنر مشکل دارد و نیار به تعمیر می باشد.
نکته ی دیگری که وجود دارد این است که اگر کمک فنر خودرو نشتی دارد حتما باید تعویض شود.
خوب است بدنید وارد کردن و حمل بار زیاد بر خودرو یکی از علت های مهم در تضعیف سیستم و تعمیر جلوبندی خودرو و کمک فنرها می باشد مخصوصا اگر خودرو در جاده ای حرکت کند که ناهموار باشد و دارای سنگلاخ باشد که این پستی بلندی ها باعث شکسته شدن اتصالات شده و شرایط را برای سرنشینان خودرو هم ناامن می کند و بسیار خطرناک می باشد.
اگر اتومبیل به یک سمت کشیده میشود، سیستم تعلیق را که شامل تایرهای فنرها و کمک فنرهاست، مورد بازدید قرار دهید تا نسبت به تعمیر و تنظیم هندسه چرخها با دستگاه الکترونیک اقدام شود.
تایرهای خراب شده و مستهلک نشانه ی عیب در سیستم تعلیق به خصوص در کمک فنرهاست که باید تست شود و اگر خرابی ای وجود دارد کمک فنرها تعمیر یا تعویض شود.
تعمیر کمک فنر خودرو :
از دیگر مشکلاتی که در کمک فنر خودرو وجود دارد این است که کف خودرو به سطح جاده نزدیکتر می شود و در موانع و جاده های ناهموار کف خودرو به زمین اثابت می کند. شنیده شدن صداهای غیر معمول هنگام عبور از موانع جادهای، متمایل شدن بیش از حد بدنه خودرو به سمت درونی پیچ، در هنگام دور زدن و جهش قسمت جلویی خودرو هنگام ترمزهای ناگهانی، از جمله مواردی است که می تواند علتش از جانب کمک فنر باشد.
بوش کمک فنر:
اگر در خودرویتان سرو صداهایی در موقع شتاب گرفتن، ترمز کردن و با عبور از موانع و ناهمواری های سطح جاده می شنوید مسلما از کمک فنر می تواند باشد و نیاز است که کمک فنرها تعویض شوند.
سیستم تعلیق کمک فنر ماشین در قسمت عقب دارای فنر لول مجزا است اگر این فنر لول در جای خود کمی بازی کند، باعث ایجاد صدای تق تق کمک فنر میشود این صدای فنرها در جلو و بخصوص در قسمت عقب وجود دارد و اغلب تق تق میکند. میتوانید مقدار کمی روغن به زیر کمک فنر زده تا صدا برطرف شود. حتی یک فعالیت دیگری که انجام می شود این است که، یک شیلنگ مقاوم از داخل فنر لول عبور می دهیم که ضمن کاهش صدا، ضربات وارده به فنر لول را نیز کاهش میدهد.
تست کمک فنر:
شما همواره برای جلوگیری از تعمیر اضافی و هزینه کمتر می توانید یک تست از خودروی خود بگیرید که در زیر تعدادی از آن را آورده ایم:
- خودرو را در محلی صاف و بدون شیب پارک کنید و ارتفاع خودرو را اندازه بگیرید. اگر ارتفاع بالاتر یا پایینتر از حد مجاز است، برای تنظیم ارتفاع باید به تعمیرگاه مراجعه کنید.
- برای تشخیص کمک فنرهای ضعیف، قسمت جلوی خودرو را به پایین فشار بدهید. برای انجام این کار در جلو ماشین بایستید و پا یا زانویتان را روی سپر یا روی سطحی بگذارید که خم نمیشود و وزن خودتان را روی آن نقطه بیندازید، سپس به ناگهان وزن تان را از روی خودرو بردارید. چنانچه بدنه خودرو بیشتر از یکی دو بار بالا و پایین رفت، نشانه این است که کمک فنرها ضعیف شدهاند.
- به طور چشمی بالا و پایین رفتن و بازی کردن کمک فنرها را بررسی کنید و به دنبال ردی از روغن بگردید که قبلاً ازکمک فنر بیرون آمده یا هم اکنون در حال خارج شدن است. اگر در حال حاضر روغن در حال خارج شدن است، کمک فنر خراب شده است.
انواع کمک فنر :
کمک فنر تلسکوپی هیدرولیکی: این کمک فنرها از دو یا سه لوله هم محور تشکیل شده است. طرز کار این کمک فنر در موقع باز شدن به این صورت می باشد که روغن داخل محفظه بالای پیستون به طرف پایین و به داخل محفظه زیر پیستون رانده می شود. روغن پس از عبور از گذرگاه های نگهدارنده سوپاپ (برگشت از میان دیسک سوپاپ) با فشار خارج شده و از میان کلیه سوراخ های پیستون عبور می کند. در طی باز شدن نیز روغنی که در محفظه بالای پیستون تحت فشار قرار گرفته به محفظه زیر پیستون جریان می یابد این عمل برای جبران حجم جابجا شده میل پیستون است. زمانی که میل کمک فنر به بالا کشیده می شود فنر سوپاپ مکش در مجموعه ی سوپاپ فشاری بواسطه عبور روغن بلند شده بطوریکه سوپاپ دیسک فشاری و سوپاپ نگهدارنده اجازه عبور روغن را می دهند. در ضمن مرحله جمع شدن کمک فنر عکس مرحله باز شدن می باشد.
کمک فنر گازی: بزرگترین امتیاز کمک فنر گازی نسبت به کمک فنر هیدرولیکی در انتقال سریع حرارت می باشد. چون لوله خارجی آن در تماس مستقیم با هوا است لذا انتقال حرارت سریع تر انجام می شود. این نوع کمک فنرها در درجه حرارت بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد به خوبی کار می کنند. معمولاً طراحی آنها از یک یا دو لوله هم محور ساخته شده و کاربرد وسیعی در صنایع خودروسازی دارند. برای مثال در صندوق عقب بعضی از خودروهای سواری و اتوبوس ها و حتی تخت خواب های بیمارستان و صندلی های دندانپزشکی کاربرد دارد. در ضمن در درون کمک فنر از گاز تنها استفاده نشده بلکه از گاز و روغن استفاده شده که این روغن و گاز در دو محفظه جدا از هم قرار دارند و هر یک وظیفه خاص خود را در موقع جمع شدن و باز شدن کمک فنر انجام می دهد.
تعمیر سیستم تعلیق ، تعمیر گیربکس اتوماتیک ، تعمیر موتورهای 4 سیلندر، 6 سیلندر و 8 سیلندر خودرو با بهترین کیفیت و بهترین هزینه در کلنیک تخصصی تعمیرات ماشین amotors . شماره همراه : 09122814826 – تلفن: 55483519-021