تعمیر موتور 4 سیلندر

تعمیر موتور 4 سیلندر

تعمیر موتور 4 سیلندر

تعمیرات تخصصی انواع موتور دیزل در کمترین زمان و قیمت استثنایی

ترتیب احتراق عبارت است نوبت اشتعال سوخت متراکم شده در سیلندر:

در یک موتور ردیفی وقتی از جلو نگاه می کنیم سیلندر نزدیک پروانه شماره ۱ است و سیلندر ۴ نزدیک فلایویل است .برخی مدل های متداول پژو برعکس شماره گذاری می شوند، یعنی سیلندر ۱ سمت فلایویل است.
از روی طول وایر شمع می توان به شماره سیلندر پی برد ، سیلندر ۱ کوتاه ترین وایر و سیلندر آخر (۴) در هر بلوک بلندترین وایر را دارند.

موتور 4 سیلندر شامل: 4 سیلندر ردیفی، خوابیده و حورجینی است که در ادامه ترتیب احتراق این موتورها را هم آورده ایم:

ترتیب احتراق موتور ۴ سیلندر ردیفی ۲_۴_۳_۱
ترتیب احتراق موتور ۴ سیلندر خوابیده ۲_۳_۴_۱
ترتیب احتراق موتور ۴ سیلندر خورجینی ۲_۴_۳_۱

تعمیر موتور 4 سیلندر

موتور چهار سیلندر چیست؟

موتورهای  چهار سیلندر نمونه هایی کوچک و ساده بوده که در بیشتر خودروهای امروزی از آنها استفاده می گردد. این موتورها به منظور صرفه جویی در سوخت طراحی شده و از توانایی های دینامیکی مناسبی برخوردار هستند. صدای تولیدی این موتورها نیز اندکی زیاد بوده و در حین عملکرد اندکی لرزش را به کابین و سرنشینان منتقل می نماید. از نقاط قوت این موتورها می توان به مصرف سوخت بسیار مناسب و پایین، قیمت مناسب و مقرون به صرفه و توانایی تجهیز به سیستم توربوشارژر به منظور افزایش محسوس قدرت و همچنین کاهش مصرف سوخت اشاره کرد. شتاب کم (بجز نمونه های مجهز به توربوشارژر) و همچنین صدای تولیدی زیاد و نرمی کمتر پیشرانه نسبت به موتورهای شش سیلندر خورجینی (V6) نیز از نقاط ضعف اینگونه از موتورها بحساب می آیند.

موتورهای 4 سیلندر پر استفاده ترین و متداول ترین پیشرانه های موجود در صنعت خودرو هستند. این موتورها رنج استفاده وسیعی داشته و در خودروهای هاچ بک (Hatchback) و سدان سایز کوچک (Compact Sedan) مانند فورد فیوژن (Ford Fusion) (که دارای گیربکس اتوماتیک است و ما تعمیر گیربکس اتوماتیک را بصورت تخصصی انجام می دهیم ) و همچنین نیسان آلتیما (Nissan Altima) تا نمونه های شاسی بلند سایز متوسط (Mid Size SUV) مانند هوندا CR-V و تویوتا RAV4 مورد استفاده قرار می گیرند.
تا همین چند سال گذشته آرایش و بازه پیشرانه های موجود برای خودروها به این صورت بود که خودرو به صورت استاندارد و در مدل های پایه با یک موتور چهار سیلندر به بازار عرضه می شد و خریداران در صورت تمایل قادر به سفارش یک موتور شش سیلندر خورجینی برای خودروی خود بودند. اما با داغ شدن مبحث مصرف سوخت، در حال حاضر این موتورهای شش سیلندر خورجینی پر مصرف با نمونه های چهار سیلندر مجهز به توربوشارژر جایگزین شده اند. این موتورها علاوه بر عملکردی تقریبا مشابه با موتورهای شش سیلندر خورجینی، مصرف سوخت به مراتب کمتری از آنها دارند.

از شرکت هایی که پایه گذار این امر بودند می توان به خودروسازانی مانند شورولت (Chevrolet) و هیوندای (Hyundai) اشاره نمود. این شرکت ها مدل های مالیبو (Malibu) و سوناتا (Sonata) خود را به این موتورهای توربو مجهز نموده و مصرف خودروهای تولیدی خود را بطرز محسوسی کاهش داده اند. البته این مساله قابل ذکر است که استفاده از این موتورهای چهار سیلندر مجهز به توربوشارژر گسترش یافته و بر روی خودروهای سدان لوکس نیز نصب می گردند. به عنوان مثال شرکت خودروسازی بسیار مشهور آلمانی بی ام و (BMW) نیز از این موتورها استفاده نموده و موتور شش سیلندر افسانه مدل 328i خود را با یک موتور چهار سیلندر مجهز به توربوشارژر تعویض نموده است.